Lot 36
|
Venduehuis Den Haag & GlobeGuards veilen voor de Natuur | 15 mei 2021
update-catalogue
Verkocht
Op zoek naar chimpansees in de bossen van de Boé, Guinee-Bissau

Help lokale natuurbeschermers en hun kampement aan een nieuw dak!

De bossen en de 1500 chimpansees die in die bossen van de Boé (zuidoost Guinee-Bissau) leven, worden door 150 community rangers en 40 brandweerbrigades beschermd tegen stroperij, illegale houtkap en bosbranden. Al deze mensen zijn trots op hun inspanningen voor de natuur. Waardering voor hun werk stimuleert ze om door te gaan!

Het Fonda Huuwa kampement (foto 1) in Boé's hoofdplaats Béli speelt daarbij een belangrijke rol in. De stichting Chimbo beheert deze enige faciliteit met wat comfort in het hele gebied (tweemaal de provincie Utrecht) waar bezoekers kunnen worden ondergebracht. Een voorziening met simpele, schone hutten, waar 'eenvoudige doch voedzame maaltijden' worden geserveerd. Bezoekers zijn onderzoekers en studenten die langere tijd in Boé verblijven voor onderzoek aan chimpansees, bossen en dorpsgemeenschappen. Maar ook toeristen vinden hun weg naar Béli. Dit levert inkomsten op voor de lokale bevolking: een lokale kampmanager, schoonmaaksters, koks, gidsen die de bezoekers in het veld begeleiden, en ga zo maar door.

Het op orde houden van het kampement vraagt naast inzet, ook geld. Termieten, stormschade, blikseminslag, brand eisen hun tol. Een lokale aannemer heeft onlangs zes hutjes gerenoveerd (foto 2). Maar er moet meer gebeuren. Zo moet het dak van het restaurant hoognodig worden vernieuwd (foto 3), is een extra toiletgebouw nodig, moet het hek om het kampement worden versterkt om geiten buiten te houden, en heeft de lokale dame die het kampement runt een aanvullende opleiding in Senegal nodig. Met uw steun willen we met de reparatie van het dak beginnen (€3.000). Mocht de opbrengst hoger zijn, dan overleggen we graag met de hoogste bieder waar het extra geld aan besteed gaat worden!

Wij heten u met twee personen hartelijk welkom voor een full board week in het Fonda Huuwa kampement, inclusief een lokale gids voor een veldbezoek. De kosten van de reis naar Béli zijn voor eigen rekening. Bij een bod van € 4.000 of hoger wordt de reis van Bissau (hoofdstad Guinee-Bissau) naar Béli en terug verzorgd door Stichting Chimbo. De kosten van de vlucht naar Guinee-Bissau zijn voor eigen rekening. De datum van vertrek naar Béli wordt in onderling overleg vastgesteld en moet binnen twee jaar (vanaf mei 2021) plaatsvinden.

Veilinglot ingebracht door Stichting Chimbo https://www.globeguards.nl/leden/74/stichting_chimbo

€ 3.000,00
€ 6.000,00
€ 3.300,00

Hamerprijs: € 3.300

outbid-warning
Overboden