Lot 29
|
Venduehuis Den Haag & GlobeGuards veilen voor de Natuur | 15 mei 2021
update-catalogue
Beelden uit Zimbabwe voor bescherming van olifanten op Sri Lanka

Ontvang een uniek beeld uit Tengenenge, Zimbabwe deel 5

De Marjo Hoedemaker Elephant Foundation (MHEF) zet zich sinds 2001 in om het leven van mens en dier dragelijker te maken, voornamelijk op Sri Lanka. Op dit eiland speelt het zogenaamde ‘human-elephant conflict’ een grote rol, waar zowel mens en dier slachtoffer van zijn. De MHEF biedt ondersteuning bij verschillende projecten zoals het bouwen van een brug, een gemeenschapshuis, en elektrische omheiningen ter bescherming van oogsten en dorpen. Ook zijn met behulp van de MHEF ongebruikte mijnputten gedempt, waar veel olifanten in zijn verongelukt. De opbrengst van dit veilinglot gaat ten eerste naar de schoolprogramma’s op Sri Lanka, om de jeugd bij te brengen hoe belangrijk de natuur is voor de toekomst. Daarnaast zal de opbrengst gebruikt worden om mensen op Sri Lanka schadeloos te stellen die veel last ondervinden van de olifanten.

Als hoogste bieder bent u de nieuwe eigenaar van dit unieke beeld uit de kunstenaarsgemeenschap Tengenenge in Zimbabwe. De afmetingen van het beeld zijn 90 x 60 cm. Het beeld is van de natuursteen serpentijn, winterhard en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Veilinglot ingebracht door Marjo Hoedemaker Elephant Foundation https://www.globeguards.nl/leden/157/marjo_hoedemaker_elephant_foundation

€ 900,00
€ 1.800,00

outbid-warning
Overboden