Lot 19
|
Venduehuis Den Haag & GlobeGuards veilen voor de Natuur | 15 mei 2021
update-catalogue
Verkocht
Workshop gorilla-schilderen, met koffie (als verf!)

Help Ofir Drori in zijn ‘undercover’-strijd tegen illegale dierenhandel in Kameroen

Ofir Drori is een heldhaftige man met een verhaal dat je misschien alleen in films denkt te zien. Ofir is met de dood bedreigd in Nigeria, verdwaald in de wildernis van Kenia en aangevallen door krokodillen in Ethiopië. Ofir wordt niet voor niets de James Bond van de natuurbescherming genoemd! Gorilla Stichting Nederland is er dan ook trots op Ofir en zijn organisatie LAGA te steunen.

LAGA zet zich in tegen de illegale handel in wilde dieren in Kameroen. Met zijn team zorgt Ofir ervoor dat de handelaren worden opgepakt en achter tralies gezet, en vooral de netwerken daarachter worden opgerold. En met succes! Wekelijks zijn er arrestaties. De succesformule van LAGA is overgenomen in acht andere landen die samen het regionale Eagle Network vormen. Met uw bijdrage steunt u de dagelijkse operaties van het LAGA team, een unieke organisatie die zorgt dat de wetten voor de bescherming van wilde dieren worden nageleefd. Hierbij moet u denken aan undercover onderzoek, verzamelen van bewijsmateriaal, begeleiding van juridische procedures van wildlife crime-aanklachten, publiciteit of toezicht bij veldoperaties in samenwerking met de overheid.

Als hoogste bieder volgt u met maximaal zes personen een workshop gorilla-schilderen. En het bijzondere is dat er niet met verf, maar met koffie wordt geschilderd! De workshop wordt gegeven door de kunstenares Gonny de Weerd en vindt plaats in Koninklijke Burgers' Zoo. Zij staat bekend om haar prachtige, expressieve portretten van mensapen. Tijdens de workshop vertelt Gonny allerlei wetenswaardigheden over de bedreigde dieren in Kameroen en het werk van Ofir Drori. Voor alle schildermaterialen, inclusief natuurlijk koffie (ook als consumptie…), wordt gezorgd. Deelnemers gaan met een uniek en ingelijst schilderij naar huis.

Veilinglot ingebracht door Gorilla Stichting Nederland https://www.globeguards.nl/leden/235/gorilla_stichting_nederland

€ 800,00
€ 1.600,00
€ 2.200,00

Hamerprijs: € 2.200

outbid-warning
Overboden