Lot 15
|
Venduehuis Den Haag & GlobeGuards veilen voor de Natuur | 15 mei 2021
update-catalogue
Verkocht
Vaar mee met Nova Atlantis, tussen walvissen en dolfijnen

Een grotere onderzoeksboot voor bescherming van walvisachtigen rond de Azoren

Op Pico, één van de mooiste eilanden van de Azoren, beschermt Nova Atlantis Risso’s dolfijnen. Rond Pico is deze soort dicht bij de kust te zien. Dr. Karin Hartman van Nova Atlantis is dé expert in deze soort. Nova Atlantis heeft daar al ruim 20 jaar een onderzoeksstation. Het onderzoek focust op het gedrag en de sociale structuur van de Risso’s dolfijnen. Vanaf het land wordt met verrekijkers gezocht naar groepen, en zodra die gevonden zijn gaat de onderzoeksboot erop uit om ze van dichtbij vast te leggen, met foto, onderwatervideo en een drone. Met dit onderzoek kan bij de lokale autoriteiten aangetoond worden dat er meer bescherming nodig is voor deze fascinerende en indrukwekkende dolfijnensoort.

Nova Atlantis heeft de afgelopen jaren gewerkt met een Zodiac. Nu wil zij haar programma uitbreiden met onderzoek naar de individuele akoestiek van Risso’s dolfijnen. Hiervoor moet de grotere onderzoeksboot, die al een paar jaar uit de vaart is, opgeknapt worden. Vanaf deze boot kunnen meer studenten en onderzoeksmaterialen meegenomen worden. De opbrengst van dit lot gaat naar het opknappen van de onderzoeksboot.

Als hoogste bieder krijgt u een exclusief privéverblijf voor twee personen in het recent vernieuwde gastenverblijf op het onderzoeksstation van Nova Atlantis, met spectaculair uitzicht over de oceaan! Tijdens uw midweek op de Azoren gaat u met de onderzoeksboot de zee op. Dit is een unieke en persoonlijke ervaring! U leert van alles over de zeezoogdieren die u tegenkomt, over het onderzoek van Nova Atlantis naar de Risso’s dolfijn, en over de impact van whalewatching (en het onderzoek) op de dieren.

De midweek is exclusief reis naar de Azoren en diners, maar inclusief accommodatie, activiteiten, ontbijt en lunch. De midweek kan gepland worden in juni of juli 2021, dit zijn de beste maanden om Risso’s dolfijnen te volgen. Mocht de reis vanwege de coronapandemie niet kunnen plaatsvinden in 2021, dan kan de reis uitgesteld worden naar 2022.

Veilinglot ingebracht door Nova Atlantis https://www.globeguards.nl/leden/39/nova_atlantis

€ 2.600,00
€ 5.000,00
€ 4.400,00

Hamerprijs: € 4.400

outbid-warning
Overboden