Lot 5
|
Venduehuis Den Haag & GlobeGuards veilen voor de Natuur | 15 mei 2021
update-catalogue
Verkocht
Ring een havik op de Veluwe, bescherm leeuwen in Kameroen en Senegal

Een nieuwe uitrusting voor Lion Guards

In de savannegebieden van Kameroen en Senegal zet Stichting Leo zich in om zogeheten ‘lion guards’ of leeuwenwachters op te leiden en van de benodigde uitrusting te voorzien. Sinds 2010 zijn de leeuwenwachters actief in het Bénoué Complex in Noord-Kameroen. Vanaf 2021 wil Stichting Leo steun geven aan een nieuw team van leeuwenwachters in het Niokolo-Koba Nationaal Park in Senegal. Tezamen behoren deze parken tot de belangrijkste leefgebieden voor leeuwen in West en Centraal Afrika.

De leeuwenwachters maken wekelijkse tochten in en rondom de parken om sporen van leeuwen en andere grote roofdieren te volgen. Ook helpen zij dorpelingen om hun vee (beter) te beschermen tegen aanvallen door roofdieren en geven ze educatie aan scholieren en lokale dorpelingen om het belang van leeuwen en grote carnivoren onder de aandacht te brengen. Met de verzamelde gegevens kan Stichting Leo de lokale autoriteiten adviseren en helpen hun managementplannen aan te passen aan de hedendaagse omstandigheden om de grote carnivoren beter te monitoren en te beschermen. Om dit project voort te kunnen zetten, hebben de leeuwenwachters nieuwe materialen nodig en moeten er nieuwe leeuwenwachters worden opgeleid. De nieuwe materialen bestaan bijvoorbeeld uit een GPS, rugtassen, mobiele telefoons, digitale camera’s en motorfietsen.

Als hoogste bieder gaat u met maximaal twee personen een dag deelnemen aan het ringen van een havik met de bekende roofvogelonderzoeker Ralph Buij. Er wordt in de ochtend afgesproken bij een plek op de Veluwe, waarna gezocht wordt naar een haviknest. Het ringen zelf zal een half uur in beslag nemen om de kuikens niet te veel te storen. Hierbij kunnen foto’s gemaakt worden. Het ringen zal bij voorkeur plaatsvinden in de maanden mei of juni.

Veilinglot ingebracht door Stichting Leo https://www.globeguards.nl/leden/38/stichting_leo

€ 1.000,00
€ 2.000,00
€ 1.000,00

Hamerprijs: € 1.000

outbid-warning
Overboden