Lot 1
|
Venduehuis Den Haag & GlobeGuards veilen voor de Natuur | 15 mei 2021
update-catalogue
Verkocht
Een dag vol apenverhalen in Koninklijke Burgers' Zoo

Medische zorg voor de zeldzame en bedreigde Grauer gorilla

Gorilla Rehabilitation and Conservation Education Center (GRACE) ligt in het hart van conflictgebied in de oostelijke provincies van de Democratische Republiek Congo. Het is de enige opvang ter wereld voor de met uitsterven bedreigde Grauer gorilla (oostelijke laaglandgorilla). Daarnaast herintroduceert GRACE Grauer gorilla’s in het wild.

Bij GRACE staat het welzijn van de, op dit moment 14, opgevangen Grauer gorilla’s centraal. De zorg voor ieder individu bestaat uit zorgvuldige monitoring, medische zorg en behandeling van ziekten. Een keer per jaar wordt iedere gorilla uitvoerig onderzocht in samenwerking met dierenartsen van Gorilla Doctors. Het startbod van dit lot dekt normaliter de jaarlijkse kosten voor de medische zorg van één Grauer gorilla. Echter, door de Covid-19-uitbraak en de recente uitbraak van Ebola in de dichtstbijzijnde stad zijn er extra protocollen noodzakelijk. Deze zijn effectief, maar helaas ook erg duur.

U krijgt voor maximaal zes personen een exclusief dagdeel in Burgers’ Zoo aangeboden vol ‘apenverhalen’. Het begint met een rondleiding langs de apen in de dierentuin onder begeleiding van dierenarts Dr. Henk Luten en een gedragsdeskundige. De dierenarts zal uitleg geven over de veterinaire aspecten en de gedragsdeskundige zal alles vertellen over wat er in de verschillende apengroepen speelt en wat er aan de apen kan worden afgelezen. Naast de rondleiding krijgt u uitleg over de projecten van Gorilla Stichting Nederland en wat er met uw donatie wordt gedaan. Tussendoor is er tijd voor een drankje en een versnapering.

Veilinglot ingebracht door Gorilla Stichting Nederland https://www.globeguards.nl/leden/235/gorilla_stichting_nederland

€ 1.000,00
€ 2.000,00
€ 1.100,00

Hamerprijs: € 1.100

outbid-warning
Overboden